Αρχική » Uncategorized » Ομάδα Αλληλεγγύης [Πρακτικά 2 – 28/01/2014]

Ομάδα Αλληλεγγύης [Πρακτικά 2 – 28/01/2014]

Ομάδα Αλληλεγγύης [Πρακτικά 2 – 28/01/2014]

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Πέγκυς Τσελεπή και συμμετείχαν 19 μέλη.

Λόγω της παρουσίας νέων μελών στην ομάδα εργασίας υπήρξε αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του σκοπού και των στόχων της ομάδας αλληλεγγύης. Επειδή ένα από τα βασικά συστατικά της φιλίας είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών, που οδηγεί στον κοινό βηματισμό, αλλά και η ταυτότητά της προς τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο είναι η ανιδιοτελής προσφορά της στις εκάστοτε ανάγκες των συνανθρώπων μας, επιβεβαιώθηκε οι κατευθύνσεις δράσης να στοχεύουν προς αυτούς τους δύο πυλώνες ενδιαφέροντος:

 1. τις ανάγκες των ίδιων των μελών της λέσχης Φιλίας, και
 2. τις ευρύτερες κοινωνικές ανάγκες.

Πυλώνας 1ος:

 • Κάλεσμα, καταγραφή και κωδικοποίηση της εθελοντικής προσφοράς εργασίας -εξ επαγγέλματος ή άλλων δεξιοτήτων- των φίλων-μελών με στόχο την αξιοποίησή τους είτε στηρίζοντας ανάγκες της λέσχης φιλίας ή επιμέρους μελών, είτε ευρύτερα της προσφοράς μας προς το κοινωνικό σύνολο.
 • Αποφασίστηκε την ερχόμενη Κυριακή (02/01/2014) να μοιραστούν σε όλους όσους παρευρεθούν τυπωμένες καρτέλες με τα ονόματα και τις διαδικτυακές διευθύνσεις των υπεύθυνων επικοινωνίας της ομάδας αλληλεγγύης, που ο καθένας μπορεί ανά πάσα στιγμή να απευθυνθεί σε όποιον αισθάνεται οικειότητα και άνεση, είτε για δική του ανάγκη, είτε άλλου μέλους που υπέπεσε στην αντίληψή του, είτε για χρεία του ευρύτερου κοινωνικού περίγυρου που κίνησε το ενδιαφέρον του. Τα άτομα είναι:
 1. Κωνσταντινίδη Αγλαΐα
 2. Τσελεπή Πέγκυ
 3. Δούλφης Γιάννης
 4. Λαμπίρης Χρίστος
 5. Μάτσα Έφη
 • Τονίστηκε ιδιαίτερα, ότι η προσέγγιση αυτού του θέματος χρειάζεται διακριτικότητα και χρόνο για να ωριμάσουν οι συνθήκες γνωριμίας των φίλων μεταξύ μας, γιατί έχει να κάνει με την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων και την αξιοπρέπειά τους.

Πυλώνας 2ος:

 • Η επικοινωνία και η επαφή μας με το «Νηπιοτροφείο Καλλιθέας» βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και έχει ήδη δρομολογηθεί η ανάλογη με τις ανάγκες του Ιδρύματος υλική προσφορά μας. Σχεδιάζεται και η εναλλακτική παρουσία μας πέραν της υλικής προσφοράς.
 • Έχει ήδη δρομολογηθεί η συλλογή χαρτιών υγείας και τηλεφωνικών καρτών την ερχόμενη Κυριακή -στην εβδομαδιαία συνάντησή μας-, που θα αποσταλούν στις «Γυναικείες Φυλακές της Θήβας».
 • Σχεδιάζεται, επίσης, η εναλλακτική παρουσία μας –μέσω κάποιων δρώμενων- στο «Ίδρυμα Ανιάτων της Κυψέλης».

Επισημάνθηκε ότι, η προσφορά μας πρέπει να χαρακτηρίζεται από συνέχεια και συνέπεια, αναλόγως των δυνατοτήτων μας. Η ενασχόλησή μας σε αυτό το πρώιμο στάδιο μάς συνδέει με τις πανανθρώπινες αξίες, μας ωριμάζει ως ομάδα μέσα από την συνλειτουργία και τη συνεργασία, και δημιουργεί για τη λέσχη μας ένα ευδιάκριτο κοινωνικοπολιτικό πρόσωπο.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s